Prijavi se

Registruj se

Internet Explorer će nas napustiti ovog ljeta

Odlazak Internet Explorera u penziju dugo se čeka, ali Microsoft upozorava da je konačno vrijeme da se oprosti od svog dugogodišnjeg pretraživača.

Iako softver nije dio Windows 11 arsenala aplikacija, uskoro će prestati postojati na većini verzija Windowsa 10 i ubrzo će biti iskorijenjen iz svake iteracije operativnog sistema. Prema novom talasu obaveštenja izdatih korisnicima Windows 10, Internet Explorer će prvo biti uklonjen iz novijih verzija operativnog sistema u junu. Ako želite izbjeći ažuriranja Windows-a, možda ćete otkriti da će pretraživač postojati još malo duže, ali sigurno je reći da je softver spreman da bude ispravno poslat u historiju.

Microsoft Edge je strpljivo čekao sa strane da zamijeni Internet Explorer od njegovog debija 2015. godine. Kao rezultat toga, zastarjeli IE prečaci bi trebali pokrenuti novi preglednik baziran na Chromiumu.

A naše pitanje za vas je: Kada ste posljednji put pokrenuli Internet Explorer?

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.