Prijavi se

Registruj se

JEDNA OD OVIH IGARA BI MOGLA DOBITI SVOJU VARIJANTU MASTER CHIEF KOLEKCIJE

Prema informacijama popularnog gaming insidera, Speshal Nicka, još jedan Xbox serijal bi mogao dobiti svoju remaster kolekciju igara.

Iako Speshal Nick nije specificirao koja igra bi mogla dobiti svoju remaster kolekciju, među glavnim favoritima nalaze se Gears i Fable serijali, koji nakon dugog niza godina još uvijek imaju veliki broj vjernih fanova.

Proteklih godina Xbox se podigao na novi nivo posjedovanja gaming serijala. Od The Elder Scrolls, preko Fallout i Doom serijala, nazadnje su postali vlasnici Call of Duty, World of Warcraft i Diablo serijala. 2014. godine odlučili su počastiti svoj HALO serijal remasterom te su izdali remasteranu kolekciju prva četiri naslova igre. Kasnije su kolekciju proširili sa Halo Reach i Halo 3 ODST naslovima.

Čim je Speshal Nick spomenuo da bi nam se mogla spremati nova kolekcija, fanovi su poludjeli sa svojim teorijama koji serijal dobiva remaster. Na favoritizirana postolja stigli su Fable i Gears serijali, svaki sa svojim logičkim argumentima.

Gears of War, koji je poslije skraćen u Gears, je flagship third-person franšiza Xboxa. Iako je Epic Games osmislio serijal, kasnije su prepustili uzde The Coalitionu. Franšiza se sastoji od pet glavnih naslova te prequela.

Prve tri igre prate glavnog lika Marcus Fenixa, dok četvrti i peti nastavak prate njegovog sina JD-a i njegove prijateljice Kait Diaz. Ova kolekcija bi bila perfektna za privlačenje novih fanova i poslagivanje puta za Gears 6.

S druge strane spekulacije stoji Fable franšiza. Ovaj poznati RPG serijal je dobio kultno praćenje tokom godina postojanja. Franšiza je u svojem putu par puta posrnula i naletavala na različite probleme te je trenutno u fazi mirovanja već duže vrijeme.

Ostale franšize su također bile spomenute, izmeđut ostalog i The Elder Scrolls, Fallout, Doom i Wolfenstein, no Gears i Fable su trenutno najpopularniji odabir.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Luka Blažević

Urednik

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.