Prijavi se

Registruj se

Kada izlazi UFL? Novi rival FIFI i PES-u!

FIFA i PES (sada poznat kao eFootball) već godinama dominiraju scenom fudbalskih simulacija. Sada je konačno došao trenutak da na teren izađe novi rival – UFL!

UFL od developera Strikerz Inc. je prvi put najavljen na Gamescomu 2021. godine. Međutim, datum izlaska nam još uvijek nije poznat – sve što znamo jeste da će igra navodno izaći do kraja 2022. godine.

Početkom ove godine developeri su otkrili prvi trailer i vrlo kratak prikaz gameplaya. Opisali su igru kao ”besplatnu i izuzetno pristupačnu fudbalsku simulaciju”. Razvojni tim je dodao da će igra posjedovati ”revolucionarnu globalnu online fudbalsku ligu” sa ”vrlo balansiranim ranked matchmakingom sistemom”.

Kada je menadžment u pitanju, UFL na prvu loptu (hehe) dosta liči na FIFA Ultimate Team. I ovdje ćete imati priliku da osnujete vaš klub, kupujete igrače, smiš mnogo toga drugog.

UFL će svoje licence dobijati od FIFPro, iste organizacije koja sarađuje sa EA Sports, i koja zastupa preko 65.000 igrača širom svijeta.

Strikerz studio je sklopio i saradnju sa brojnim evropskim fudbalskim klubovima, a do sada su najavljeni sljedeći partneri: AS Monaco, Besiktas JK, Borussia Mönchengladbach, Celtic, Rangers, Shakhtar Donetsk, Sporting CP i West Ham United.

Što se tiče platformi, igrači na PC-u i Switch-u su izvukli deblji kraj – UFL će biti dostupan samo za PlayStation i Xbox korisnike, barem u početku.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.