Prijavi se

Registruj se

Kina zabranjuje strimovanje igara koje nisu odobrene u Kini!

Još u martu je vlada Kine najavila kako će ograničenja na online video igre biti još veća i upravo sad stižu još neke zabrane.


Nova zabrana direktno vezana za strimovanje video igara koje nisu odobrene za prodaju u Kini. Kako se navodi u izveštaju, Nacionalna uprava za radio i televiziju zemlje zabranila je strimovanje tih neovlašćenih igara.


Ovo nije prvi put da Kina zabranjuje stvari vezane za video igre. Ovo je samo još jedan od njihovih koraka u borbi protiv zavinosti od igara kako kažu. „Pitanja kao što su haos online prenosa uživo i zavisnost tinejdžera od igrica privukla su široku pažnju u društvu i hitno je preduzeti efikasne mere za njihovo striktno regulisanje“.


Ako niste razumeli šta znači “odobrena igra”, pojasniću. Da biste objavili igru u Kini potrebno vam je zvanično odobrenje, neodobrene igre se često promovišu na platformama kao što su Huya, DouYu i Bilibili. Pod zabranom je čak i najbolja souls igra svih vremena – Elden Ring.


„Ranije ove godine, Elden Ring je bio hit na kineskim platformama za striming igara uživo i dostigao je 17,1 milion kumulativnih dnevnih prosečnih gledalaca, uprkos tome što nije imao licencu“, rekao je Ahmad.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Nenad Divljakovic

Novinar

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.