Prijavi se

Registruj se

Konami je imao najbolju godinu ikada!

Konami je upravo objavio da je njihova poslednja finansijska godina (april 2021 – mart 2022) bila najprofitabilnija u istoriji kompanije, ali ne zahvaljujući AAA naslovima.


Da budemo precizni, operativni profit Konamija iznosi 74,4 milijarde jena, što znači otprilike 577 miliona dolara, a neto profit je bio negde oko 425 miliona dolara. Glavno pitanje je odakle toliki novac ako nisu pravili igre? U stvari, jesu pravili igre, samo one koje su ovde kod nas ispod radara prošle.


Nedavno je veliki uspeh napravio Yu-Gi-Oh Master Duel koji se pojavio na Steamu u prvom mesecu. Master Duel je uspeo da okupi čak 30 miliona igrača sa svojim “free to play” formatom. Za tu igru smo verovatno svi čuli, ali sav uspeh ne dolazi od nje.


Konamijem drugi veliki hit je Momtaro Dentetsuom koji je igra za Switch i koja je prodata u čak 3.5 miliona kopija. Što se tiče finansija, Konami svoj posao deli sa Digital Entertainment. Ove godine čak 215 milijardi jena je došlo od Digital Entertainmenta. Čak 72% Konamijevih prihoda dolaze od gaminga.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Nenad Divljakovic

Novinar

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.