Prijavi se

Registruj se

KONAMI JE PUSTIO SILENT HILL DOMENU DA ISTEKNE I DA JE NEKO DRUGI KUPI

Mislite da je plaćanje male količine novca za održavanje domene kultnog naslova kao što je Silent Hill bitno? Konami misli da nije!

Čini se da je Konami pustio da domen silenthill.com istekne, a neko drugi ga je s guštom pokupio. Ovo čak nije ni prvi put da je kompanija ovo uradila što još jednom postavlja pitanje – zašto Konami toliko mrzi Silent Hill?

Ako biste posjetili link upravo sada, u vrijeme pisanja, i otišli na silenthill.com dočekala bi vas prilično urnebesna statična slika tvita koji je napravio Silent Hill umjetnik Masahiro Ito početkom ove godine, a koji jednostavno glasi , “Volio bih da nisam dizajnirao fxxkin Pyramid Head.” ž

Čudno je, kao što sam spomenuo, da ovo čak nije ni prvi put da Konami pusti da domen za silenthill.com nestane. Kako je primetio PC Gamer, još 2019. domen je istekao dovoljno dugo da bi se mogao kupiti za sumu od 9.835 dolara. Mala cijena koju treba platiti, siguran sam, za takvu moć na internetu kao što je bukvalno posjedovanje domene za jednu od najomiljenijih franšiza video igrica svih vremena. Dakle, pravo pitanje sada je očigledno. Hoće li Konamiju ponovo u nekom trenutku otkupiti domenu?

S obzirom na to koliko su bili bezobrazni u vezi sa Silent Hillom poslednjih godina, mali dio mene smatra da nije. Barem imamo Slitterhead kojem se radujemo.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.