Prijavi se

Registruj se

Microsoft Edge želi da se fokusira na gamere

Microsoft je u najnovijoj inicijativi sugerisao i promovisao Edge kao najbolji internet browser za gamere.

Kako bi potvrdio svoje navode, Microsoft je u Edge implementirao neke nove mogućnosti. Među njima je i nova početna stranica koja nudi najnovije informacije iz svijeta gaminga.

Tu je i mogućnost lakog pokretanja Xbox Cloud Gaming naslova, Clarity Boost, nova konfiguracija za Efficiency mod i panel sa strane za pristup ležernim igrama kao što je Microsoft Solitaire.

Clarity Boost izoštrava igru koja se streamuje, kako bi se omogućio da djeluuje da slika ima bolji kvalitet. Edge Efficiency Mode gasi ostale procese u browseru, kako bi se resursi usmjerili ka streaming igri.

Pored toga, Microsoft već testira i kalkulator koji je ugrađen u Edge, potom alatku koja trestira brzinu interneta i program za konvertovanje jedinica. Prema svemu sudeći, Microsoft na Edge gleda više kao na operativni sistem nego na internet browser.

Dodatno, Edge DevTools ima poboljšanu 3D View alatku za vizuelizaciju problema u razvoju weba, a tu su i noviteti za Edge Canary i Dev sektore.

Edge 103 je ušao u stabilni kanal, a dobio je automatsko mijenjanje profila, mijenjanje certifikata klijenta, bolju sigurnost i druge funkcije.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.