Prijavi se

Registruj se

Microsoft kaže da Xbox Series X/S preuzima tržište od PlayStationa 5

Ratovi konzola bi trebala biti prošlost, međutim rivalitet između Xboxa i PlayStationa možda nikada nije bio veći.

Zbog pandemije i PlayStation 5 i Xbox Series X/S su se suočili sa određenim poteškoćama u prodaji – iako doslovno svi žele da ih se dočepaju, globalna nestašica poluprovodnika to nedozvoljava. Čak i s tim problemom, objema kompanijama i dalje ide jako dobro, ali čini se da jednoj ide dosta bolje.

Kako prenosi GamesRadar+, izvršni direktor Microsofta Satya Nadella otkrio je u novom izvještaju o zaradi da je Xbox Series X/S službeno nadmašila PS5 u prvom ovogodišnjem kvartalu.

„Naša ambicija je da omogućimo igračima da igraju kada, kako i gdje žele ,” kazao je Satya Nadella. “Sa našim Xbox Series S i X, konzolama preuzeli smo udio na globalnom nivou dva kvartala zaredom i u ovom smo kvartalu lider na tržištu među konzolama sljedeće generacije u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji i zapadnoj Europi.”

Uopšte nas ne iznenađuje što Xboxu ide tako dobro – prošlog mjeseca, Metacritic je u svojoj godišnjoj rang listi izdavača igara otkrio da je Microsoft objavio najbolje igre u 2021. godini, s prosječnom ocjenom svih njihovih novih naslova 87,4.

Da li nova PlayStation Plus usluga može promijeniti stanje? Da li će se Sony možda potruditi da plasira više konzola na tržište? Vidjet ćemo dok se konzolaški rat nastavlja.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.