Prijavi se

Registruj se

MICROSOFT NAJAVIO KUPOVINU ACTIVISION BLIZZARDA ZA SKORO 70 MILIJARDI!

Kao grom iz vedra neba, stigla nam je vest da Microsoft kupuje Activision Blizzard


Ako ste slučajno malo pre videli neku vest da Microsoft kupuje Activision Blizzard, dobro ste videli i ne, nije u pitanju nikakva laž, niti glasina. Ova znamenita akvizicija je procenjena na oko 68,7 milijardi dolara, a otkupljuje se po ceni od 95 dolara po akciji. To je najveća Microsoftova akvizicija do sada, a kada se transakcija zatvori, učiniće kompaniju trećom po veličini u svetu u oblasti igara po prihodu.


Xbox familiji će se sada pridružiti sve kompanijine franšize. Sada Xbox u svom vlasništvu poseduje Call of Duty, Warcraft, Tony Hawk, Diablo, Overwatch kao i mnoge druge. Pošto je ovo ogromna kupovina, logično je da ne može biti obavljena preko noći. Activision Blizzard službeno će postati Microsoftov tek nakon sredine 2023. godine.


Microsoft je rekao da očekuje da će posao biti završen u finansijskoj godini 2023., a to je od jula 2022. do jula 2023. Dok se to ne završi u potpunosti, obe kompanije će poslovati totalno odvojeno kao da se ništa nije desilo. Zanimljiv je podatak da je ovo najveća akvizicija u istoriji gaminga.


Blizzard je do sad muke mučio sa tužbama i zaista je postao jedna od najomraženijih kompanija u industriji. Tužen je i za diskriminaciju i za uznemiravanje zaposlenih. Kvalitet igara im je počeo podati, a broj igrača smanjivati. Xbox ima totalno drugačiji ugled i konstantno povećanje broja korisnika popularnog Game Passa.


Za nas gamere će ovo biti dosta dobro jer ćemo sad veliku većinu igara od ove kompanije videti na Game Passu. To nije još potvrđeno, ali ubeđen sam u to. Ne znamo da li će sada serijali koje je Activision Blizzard imao postati Xbox ekskluzive.


Najbolje je da sačekamo da dobijemo zvanične podatke, ali ovo će verovatno da prestavlja kraj problemima u Blizzardu.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Nenad Divljakovic

Novinar

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.