Prijavi se

Registruj se

Nakon mjeseci razočarenja, Halo Infinite postaje mnogo bolji

Interesovanje za Halo Infinite je u padu. Ali sve je spremno da se promijeni kada druga sezona stigne 3.maja.

Halo Infinite, prvi put objavljena prošlog novembra za Xbox i PC, prva je igra u franšizi koja sadrži model koji je besplatan za igranje. Kao i mnoge igre sa sličnim modelom, izgrađen je oko season passa. Igrači su u potpunosti hvalili osnove Infinite-a – oružje, pokret, tešku dozu nostalgije – ali su kritizirali sve ostalo, od skupe kozmetike do općeg nedostatka novog, ažuriranog sadržaja.

Izgleda da 343 Industries sluša publiku i da namjerava da dosta toga promjeni sa novom sezonom. U januaru 343 Industries ja objavio da igrači mogu zaraditi valutu u igri koja se troši na Halo mikrotransakcije. Iako će ovo možda biti mali grind fest, želimo napomenuti da sve što možete kupiti u shopu je kozmetičke prirode.

Ogromna ključna tačka za igrače je način na koji je Halo Infinite lansiran sa deset mapa – dovoljno finog broja na papiru, osim ako pažljivo proučite okolnosti. Jedna od početnih mapa, Behemoth, bila je toliko mrska od strane zajednice da ju je 343 Industries na kraju uklonio sa liste. Još jedan, Launch Site, je ono što stručnjaci opisuju kao “jebeno najgore”. A tri od tih mapa su prebačene na Big Team Battle, koja je mjesecima čamila sa minimalnom funkcionalnošću. U stvari, to je značilo da su igrači Halo Infinite-a prebačeni na pet mapa koje su zapravo bile zabavne. A druga sezona donosi još mapa. Također, druga sezona donosi nova oružja i nove načine za igranje.

Veliko pitanje za Halo igrače je da li “Lone Wolves” može da vrati igrače koji su odustali od igre? Po mom mišljenju, ovdje postoji presedan. Pogledajte samo 343-ov vlastiti Halo: The Master Chief Collection, vjerojatno među najpogubnijim lansiranjima za visokobudžetnu online igru… možda ikada? Ali 343 je ostao vjeran, ojačao servere, dodao gomilu novog sadržaja, savio primamljive mete i sezonske modele i preokrenuo brod. Halo: The Master Chief Collection je neko vrijeme bila jedna od najboljih pucačina za više igrača.

 Može li 343 dvaput izvesti isti het trik? Samo će vrijeme pokazati, naravno. Ali po prvi put nakon nekog vremena, osjećam se optimistično u pogledu Infiniteove budućnosti.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.