Prijavi se

Registruj se

Nakon pozitivnih reakcija Fortnite ostaje bez gradnje zauvijek

Nakon iznenadnog ukidanja gradnje objekata sve je vjerovatnije da se ova mehanika neće vratiti u Fortnite.

Epic Games je objavio da uklanja gradnju objekata – vjerojatno najveći i najizrazitiji aspekt Fortnitea – iz igre kao dio ažuriranja ranije ovog mjeseca. I dosadašnja reakcija je bila… zapravo nevjerovatna. Društveni mediji su preplavljeni igračima koji smatraju da su konačno mogli da se vrate igri i uživaju u njoj bez brige da nalete na ljude koji su sposobni da grade moćne kule i masivne utvrde.

EPIC games je trenutno još uvijek stava da je uklanjanje mehanike gradnje samo na ograničeno vrijeme i da će se mehanika vratiti. Sviđalo se vama to ili ne, gradnja je veliki dio Fortnite-a.

Međutim, Epic Games sigurno ne može zanemariti da je način rada bez gradnje privukao hiljade igrača. Nije da se Fortnite ikada mučio sa brojem igrača, ali zašto ne biste iskoristili nešto što očigledno usrećuje toliko igrača? Zahvaljujući naporima dataminera TweaBR-a, izgleda da će igra ostati bez građenja – ali kao opcioni način igranja uz klasični Fortnite koji svi poznajemo i volimo/mrzimo. Očigledno će postojati ukupno četiri načina rada bez gradnje: solo, duo, trio i squads. Opet, ovi će biti potpuno odvojeni od modova koji sadrže mehaniku izgradnje.

Epic Games još uvijek nije službeno ništa objavio u ovom trenutku. Za sada, dakle, uživajte u bezgradnji kakva postoji dok je imate.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.