Prijavi se

Registruj se

Nasljednik Switch konzole je planiran tek za 2 godine

Nintendova sljedeća konzola je udaljena za najmanje dvije godine.

Piers Harding-Rolls iz Ampere Analysis je dao svoja predviđanja, nakon najnovijih finansijskih rezultata Nintenda u utorak.

Nintendo je najavio prodaju Switch hardvera od 23,06 miliona za svoju 2022. fiskalnu godinu, čime je ukupna prodaja dostigla 107,6 miliona. Ova cifra približava kompaniju tome da obori rekord PS2 (155 miliona), ali i dalje predstavlja pad od 20% u odnosu na prethodnu godinu kada je prodaja Switcha dostigla vrhunac na 28,83 miliona primjeraka.

Zvanično, kompanija je rekla da vjeruje da je Switch još uvijek u srednjoj fazi svog životnog ciklusa i da traži šestu godinu rasta, uz pomoć novog OLED modela.

Međutim, Ampere’s Harding-Rolls je rekao da vjeruje da će prodaja Switch konzole neizbježno opasti sve dok nosilac platforme ne otkrije svoju konzolu sljedeće generacije.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.