Prijavi se

Registruj se

NOVI VAL POSKUPLJENJA GRAFIČKIH KARTICA I PROCESORA SE OČEKUJE U OVOJ GODINI

Tajvanski proizvođač poluvodiča navodno je podigao cijene svojim najvećim mušterijama, a to bi se moglo odraziti i na cijene procesora te grafičkih kartica.

Portal DigiTimes izvještava kako je tajvanska tvrtka TSMC odlučila podići cijene za proizvodnju čipova za kompanije kao što su Nvidia i AMD. Navodi se da TSMC u planu ima povisiti cijene svojih usluga za čak 20%, što opravdavaju posljedicama COVID-19 pandemije – nestašicom materijala, otežanom logistikom i distribucijom…

Naravno, sve bi se to moglo odraziti na tržišnim cijenama procesora i grafičkih kartica za same korisnike. I to još ove godine kada AMD i Nvidia planiraju lansirati nove proizvode, između ostalog novu generaciju Ryzen procesora te RTX 40 seriju grafičkih kartica.

DigiTimes navodi kako je Nvidia tu u malo povoljnijem položaju jer su proizvodnju čipova za RTX 40 seriju platili unaprijed, dok TSMC još nije najavio poskupljenje.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.