Prijavi se

Registruj se

Originalni Tomb Raider bi trebao dobiti Unreal Engine 5 remake

Prije samo nekoliko dana, otkriveno je na Epic-ovom State Of Unreal događaju da je nova igra Tomb Raider u pripremi, od programera Crystal Dynamics te će koristiti Unreal Engine 5.

Crystal Dynamics stoji iza mnogih Lara Croft PlayStation 2 naslova, kao i Tomb Raidera iz 2013 i Rise of the Tomb Raider. Zanimljivo je da studio nije stajao iza Larinog posljednjeg hita – Shadow of the Tomb Raider – jer je posao predat kanadskom Eidos-Monrealu.

Iako smatram da je Shadow of the Tomb Raider najbolja igra u reboot trilogiji, vijest da se igre vraćaju Crystal Dynamicsu ne zvuči toliko loše.

Korisnik Reddita Stock_Presentation_9 smatra da bi Crystal Dynamics mogao raditi na Unreal Engine 5 remakeu originalnog Tomb Raidera, objavljenog 1996. Stock_Presentation_9 ističe da je nekoliko sati nakon objave, službeni Tomb Raider Twitter nalog ažurirao njihovu naslovnu fotografiju i predstavio potpuno novi logo za igru ​​koji veoma podsjeća na logo Tomb Raidera iz 1996. godine.

Ostaje nam da sačekamo zvaničnu najavu, ali se nadamo da ako se bude radilo o remakeu originalnog Tomb Raidera da će Lara zadržati svoje piramide.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.