Prijavi se

Registruj se

PCX2, PS2 emulator za PC napokon dobiva user-friendly sučelje

Vrijeme je da zasučete rukave i krenete skidati malo box arta.

PCX2 je open-source emulator na kojem je najbolje igrati PS2 igre, i ponosno konstantira da podržava “preko 98% originalnog PS2 library-a”. Međutim, njegovo sučelje nikad nije bilo lijepo, već je bilo osnovno i pomalo zastrašujuće što je vrlo često tjeralo igrače u potragu za nekim novim, “ljepšim” emulatorom. Sve se to promijenilo sa prvim public releasom PCX2 koji koristi GUI framework Qt.

Novo sučelje sadržava grid view koji pokazuje box art igara, kao i tradicionalni list view, dark mode opciju i red ikona na vrhu. Sučelje će izgledati vrlo poznato svima koji koriste PS1 emulator DuckStation i to je zahvaljujući Stenzeku, glavnom developeru DuckStation emulatora.

Ukoliko želite da vam sučelje izgleda šminkerski, skinite box art igara sa The Cover Project, preimenujte imena slika da se podudaraju sa imenima .iso datoteka i ubacite ih u covers folder u PCX2 directory-u. Zatim izaberite Game Grid pogled sa menija i to je to! Sve vaše Metal Gear igre bit će u punoj slavi sa svojim box artom.

Prije nego potrčite skinuti najnoviji build, znajte da su trenutno podržani isključivo Windows 10 i Windows 11 operativni sustavi, te zapamtite da je ovo još uvijek in-development build što znači da bi mogli naletiti na neke probleme.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Luka Blažević

Urednik

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.