Prijavi se

Registruj se

Pet novih Steam igara koje ste sigurno propustili – 04.04.2022

S obzirom da Steam ima i previše igara i da neki naslovi prođu ispod radara, mi ćemo da ih pronađemo za vas!

Prosječnog dana na Steam-u se objavi desetak novih igara. I dok mislimo da je to dobra stvar, razumljivo može biti teško pratiti. Potencijalno uzbudljivi dragulji sigurno će se izgubiti u poplavi novih stvari za igranje osim ako ne pregledate svaku pojedinu igru koja je objavljena na Steamu. Dakle, upravo smo to uradili.

Crystal Project

Crystal Project je retro JRPG prekrasnog izgleda sa mnogo otvorenijim pristupom istraživanju u poređenju sa svojim savremenicima. Ovdje vi i vaša grupa imate nejasan cilj—pobijedite šefove, skupite ‘kristale’—ali ste dobrodošli da sve ovo radite kad god želite, kojim god redom želite. To je sandbox JRPG, drugim riječima, što je neuobičajeno za žanr koji čak i kada je “otvoreni svijet”, voli da vodi igrača. Umjetnički stil podsjeća na Octopath Traveller-a, sa svojom mješavinom 3D okruženja sa 2D piksel-art likovima, izgleda osvježavajuće. Izgleda kao hit za ljubitelje retro poteznih borbi.

Sokobos

U 60 levela, gradićete razne grčke zgrade i spomenike gurajući prave blokove na svoje mjesto, ali ovi blokovi moraju biti prave boje, što znači da ćete morati da skrenete do ispravnog bloka boje. Igra je dobra, jednostavna, i pomalo naporna, a nekako je predstavljena i kao grčka tragedija. Postoji tabela s najboljim rezultatima i “beskonačno poništavanje”, što bi stvari trebalo učiniti malo manje stresnim.

Quijote: Quest for Glory

Evo kartaške igre zasnovane na Servantesovom klasičnom romanu Don Kihot iz 15. vijeka, pa očekujte veselje, a vjerovatno i scenu koja uključuje vetrenjače. Igra je ušla u Early Access prošle sedmice, i dotiče se “najznačajnijih epizoda” Don Quijotea, vjerovatno onih koje uključuju sukobe, jer je srž igre o taktičkim kartaškim bitkama.

Princess Farmer

Evo hibrida vizualnog romana i match-3 žanrova s piksel artom koji je toliko šaren da je tim Samobee Games sigurno izmislio nove boje. Zadovoljstvo je gledati, ali da li će se igra svidjeti ovisi isključivo o vašem strpljenju. Prati priču o princezi farmerki, koja je misteriozno stekla moć da, da, “sa lakoćom podiže čitave redove povrća da pravi šibice i razbija prepreke”. Nešto čudno se dešava u šumi, a princeza farmer mora da shvati šta je to čudno tako što će upariti stvari.

G-Darius HD

Evo HD remastera G-Dariusa, apsolutne gluposti koja topi mozak iz 1997. : Nisam veliki obožavatelj igranja sidescrolling pucačina, ali sam veliki obožavatelj stila sidescrolling pucačina iz 1990-ih i G- Darius ima neke od najsjajnijih prezentacija koje ćete vidjeti, sa zvučnom podlogom koja se osjeća i kao staromodno i futuristički. Ovaj paket sadrži pet verzija originala: “arkadno savršene” portove za G-Darius i G-Darius Ver.2, kao i HD verzije oba naslova. Tu je i konzolni port G-Dariusa, sa novom opcijom za široki ekran.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.