Prijavi se

Registruj se

Pet novih Steam igara koje ste vjerovatno propustili

S obzirom da Steam ima i previše igara i da neki naslovi prođu ispod radara, mi ćemo da ih pronađemo za vas!

Prosječnog dana na Steam-u se objavi desetak novih igara. I dok mislimo da je to dobra stvar, razumljivo može biti teško pratiti. Potencijalno uzbudljivi dragulji sigurno će se izgubiti u poplavi novih stvari za igranje osim ako ne pregledate svaku pojedinu igru koja je objavljena na Steamu. Dakle, upravo smo to uradili.

The Backrooms 1998

Ako ne znate šta je”The Backrooms”, to je lokacija u posebno jezivoj internet urbanoj legendi inspirisanoj fotografijom praznog poslovnog prostora bolesno žute nijanse. Vrijedi pročitati članak na Wikipediji za cijelu priču, ali to je vrlo popularna creepy priča koja je neizbježno iznjedrila dosta horor igara sa temom Backrooms. Većina njih još nije objavljena, iako imamo The Backrooms: Survival, a nedavno je objavljen i The Backrooms 1998, koji prati nesretne avanture tinejdžera iz 90-ih koji je upao u The Backrooms. Naravno, očekujte inherentno uznemirujuću sliku dobro korišćene VHS trake, a također očekujte da ćete lutati gomilom loše osvetljenih žutih hodnika u potrazi za spasom. Ova igra je u early accessu i mogla bi potrajati “nekoliko godina” dok se dodaju nove funkcije, kao što su nasumična okruženja. Nisam siguran koliko je ova konkretna igra dobra; smatrajte ovo upozorenjem ili upozorenjem da postoji mnogo igrica sa temom Backrooms za one koji ih traže.

Freud’s Bones

U ovoj narativnoj avanturističkoj igri koja se finansira putem Kickstarter glumi Sigmund Freud, austrijski otac psihoanalize. Na nesreću našeg strogog prijatelja Frojda, “čudan egipatski artefakt” u njegovom vlasništvu počeo je da razgovara sa njim, izazivajući ga filozofskim zagonetkama koje vi, igrač, morate da riješite u njegovo ime. Ne očekujte uobičajene avanturističke zagonetke, jer ovdje ćete morati “psihoanalizirati Freudove pacijente i istražiti njihovo nesvjesno, otkriti njihove skrivene snove, njihove opsesije, kao i uzroke njihovih seksualnih smetnji”

The Sargosian Abyss

The Sargosian Abyss je pokretni roguelike sa prekrasnim DOS stilom iz 1980-ih. Vaš četveročlani tim bačen je u Sargosian ponor, a sa svojim šaljivim početnim oružjem mora progresivno postajati jača i bolje naoružana, sve bolje da izbjegne svoju sudbinu. Naravno, to je lakše reći nego učiniti, jer ovo je roguelike, a iako postoji samo deset nivoa, moraćete da završite cijelu igru bez smrti. Postoji opcioni mod koji isključuje permadeath, ali čak i taj ustupak na stranu, ovo izgleda kao jedan naslov za mazohističkije ljubitelje taktičkih RPGa.

Hellslave

Evo fascinantnog dungeon crawler-a sa sumornim i krvavim umjetničkim stilom koji podsjeća na Darkest Dungeon. Format je, međutim, prilično drugačiji: u Hellslaveu se borba na poteze odvija iz perspektive prvog lica, iako se samim tamnicama kreće odozgo prema dolje, a do svake od ovih tamnica se dolazi preko veće karte svijeta. Vaša grupa je na misiji da sklopi pakt sa đavolom, koji će očigledno zaustaviti invaziju demona koja uništava svijet. Ne mislim da je sklapanje pakta sa đavolom dobra ideja, ali to barem nudi izgovor za posjedovanje nekih hladnih demonskih moći dok se probijate kroz neka vrlo mračna okruženja.

Uninvited

Još jedna horor igra (danas se svake sedmice izdaje vraški puno indie horor igara), Uninvited je afera u prvom licu s jedinstvenim umjetničkim stilom koji spaja pikselsku umjetnost sa 3D okruženjima. Grupa koja ima prijatelje postavila je sebi izazov: hrpa karata je razbacana po jezivoj staroj vili, a koristeći samo teglu krijesnica kao izvor svjetlosti, pobjeđuje onaj ko pronađe sve karte, čime postaje “vođa bande”. U vrijeme kada se većina horor igara odlučuje ili za moderan realistički pristup, ili pak za poligonalni furnir iz 1990-ih, Uninvited se svakako ističe.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.