Prijavi se

Registruj se

PlayStation kupio novi studio – HAVEN

Sony Interactive Entertainment je najavio da će kupiti novi studio Haven.

Prošle godine, veteranski producent koji stoji iza Assassin’s Creed franšize i EA Motive studija napustila je svoju poziciju šefa razvoja Stadije nakon što je Google odlučio da zatvori svoje interne timove za razvoj igara.

Zajedno sa pet suosnivača i oko 20 bivših zaposlenih u Google-u, pokrenula je Haven Studios, firmu sa sjedištem u Montrealu, Kanada, čija je prva igra originalni IP koji finansira PlayStation.

„Haven Studios je studio u nastajanju sa izuzetnim timom talenata i drago nam je da ih poželimo dobrodošlicu u Playstation kao naš prvi studio za razvoj igara u Kanadi“, rekao je izvršni direktor SIE Jim Rian.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.