Prijavi se

Registruj se

PlayStation veterani najavili NFT igru Ashfall

Playstation veterani Michael Mumbauer i John Garvin udružili su se da formiraju novi studio za igre i zabavu pod nazivom Liithos.

Debi igra kompanije je Ashfall, koja je opisana kao „prvi pravi Web 3.0 AAA naslov za PC, konzole i Hedera mrežu“, koji koristi „prirodnu, energetski efikasnu kriptovalutu“ pod nazivom HBAR.

Izvršni direktor Liithosa Mumbauer je prethodno proveo 13 godina na radeći za PlayStation kao šef svoje grupe za usluge vizuelnih umetnosti, radeći na stvarima poput Uncharted i The Last of Us. Nedavno je bio suosnivač i izvršni direktor kompanije That’s No Moon.

John Garvin, bivši kreativni direktor i pisac u developeru iza Days Gone – Bend Studio, služi kao potpredsjednik kreativnog odjeljenja u Liithosu, i pisac je i direktor njegovog debitantskog projekta.

„Ashfall će imati igrače koji se bore da prežive svijet koji je oštećen globalnim zagrijevanjem, zapaljenim vulkanskim prstenom vatre, misterioznim i remetilačkim energetskim poljima i zaraćenim enklavama, počevši kao povezana avantura za jednog igrača koja će evoluirati u PVP i PVE za više igrača filmski transmedijski svijet“, rekao je Liithos u saopštenju.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.