Prijavi se

Registruj se

PlayStation VR2 bi se trebao pojaviti početkom 2023. godine

Sony bi mogao objaviti PlayStation VR 2 u prvom kvartalu 2023. godine, prema analitičaru IT industrije.

Ming-Chi Kuo, analitičar kompanije TF International Securities sa sjedištem u Hong Kongu, napisao je na Twiteru da vjeruje da bi uređaj mogao da počne masovnu proizvodnju kasnije ove godine sa potencijalnim lansiranjem u prvom kvartalu 2023.

„Moja poslednja provjera lanca snabdjevanja sugeriše da će nekoliko dobavljača komponenti PS VR2 započeti masovnu proizvodnju sa isporukom od oko 1,5 miliona jedinica u [drugoj polovini] 2022.“, tvrdi on.

„Sony bi ga mogao lansirati u Q1 2023, u zavisnosti od rasporeda razvoja PS VR2 naslova igara.“

On je dodao da je jedna od glavnih promjena u proizvodnji PlayStation VR-a uključivanje kamera ugrađenih u headset, nešto što prvi PlayStation VR nije imao.

Dok je originalni PSVR koristio PlayStation kameru priključenu na PS4 za praćenje kretanja glave prateći LED svijetla na slušalicama, PSVR 2 će umjesto toga imati kamere na samom aparatu.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.