Prijavi se

Registruj se

Pojavile se prve informacije o potencijalnoj akviziciji Ubisofta

Posljednjih mjeseci često se pričalo o tome ko bi mogao Ubisoft kupiti, nakon rastućeg trenda akvizicija studija od strane Microsofta i Sonya.

Prema izvještaju Bloombera, nekoliko privatnih kompanije poput Blackstone Inc i KKR & Co. su zainteresatni za Ubisoft. Ova francuska kompanija je jedan od najvećih publishera u gaming industriji i posjeduje brendove kao što su Assassin’s Creed, Rainbow Six, Far Cry i mnogi druge.

Upravo nakon informacija o potencijalnoj akvizicije, dionice Ubisofta su skočile za 11%. Izvršni direktor Ubisofta Yves Guillemot je nedavno kazao da vjeruje da će biti promjena u njihovoj kompaniji, naglasivši da će Ubisoft i dalje raditi svoje igre za sve platforme.

I dalje ćemo imati pristup svim tim platformama jer sve platforme trebaju odličan sadržaj. Ako nastavimo raditi sjajan sadržaj kao što radimo danas, moći ćemo pristupiti svim tim platformama”, rekao je Guillemot.

Ubisoft je odbio komentarisati Bloombergove navode

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.