Prijavi se

Registruj se

Riot želi da uspori borbu u League of Legends

Riot je kazao da su malo pretjerali prethnodnih godina i da žele da vrate stvari.

League of Legends je posljednjih godina postao igra koja je izuzetno brzog tempa i sada Riot želi malo da uspori tempo. U nedavno objavljenoj temi na Redditu, Riox Axes – poznat kao glavni dizajner igre Bryan Salvatore – kazao je da studio sada istražuje promjene koje imaju “namjeru da uspore tempo borbe”.

League of Legends postoji već 13 godina i razumljivo je evoluirao tokom tog perioda. Kako Dot Esports ističe, posljednjih nekoliko godina došlo je do stvarnog ubrzanja igre: prosječne timske borbe sada traju oko 14 sekundi, u poređenju s akcijama u ranijim godinama koje su mogle trajati i do minute.

Salvatore nije kazao šta Riot ima na umu što se tiče mogućih mehanizama usporavanja, ali svakako zvuči kao da dolazi do velikih promjena.

“Vjerujemo da je League of Legends najbolja kada je u prosjeku brza i uzbudljivost,” rekao je on odgovarajući na pitanje na Redditu. Salvatore je rekao da podrška za magove nije Riotov “primarni fokus” u ovom trenutku, jer iako njihova šteta može biti prevelika, to nije ništa novo i ” nije uzrok nedavne štete.

Ne postoji vremenski okvir da se bilo šta od ovoga dogodi, ali Salvatore je rekao da će Riot otkriti više “u narednih nekoliko sedmica”.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.