Prijavi se

Registruj se

ROCKSTAR JE PRODAO PREKO 160 MILIONA PRIMJERAKA GTA V IGRE

U prezentaciji za investitore objavljenoj u ponedjeljak, vlasnik Rockstara Take-Two objavio je ažurirane podatke o isporuci za Grand Theft Auto V i širu franšizu.

Prema poslednjim podacima, GTA serija je sada prodata u preko 370 miliona primjeraka, uključujući preko 160 miliona primjeraka GTA V.

Cifre su porasle sa 355 miliona za franšizu (+15 miliona) i 155 miliona za GTA V (+5 miliona), koje je Take-Two objavio prošlog novembra, neposredno prije objavljivanja kolekcije remastera GTA trilogije.

To znači da je GTA franšiza prodala dodatnih 10 miliona naslova koji nisu GTA V od kada je Take-Two poslednji put dao podatke o prodaji.

Ranije se povećanje prodaje GTA franšize u prethodna tri kvartala kompanije Take-Two podudaralo sa povećanjem prodaje GTA V, tako da dodatne cifre koje se ne odnose na GTA 5 znače da se radi o GTA Trilogy remasterima.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.