Prijavi se

Registruj se

Rusija je legalizovala pirateriju!

Rusija je zvanično legalizovala pirateriju na njihovom prostoru.


Pošto je Rusija vodeća nuklearna sila, niko na svetu ne želi da odgovori na njihovu invaziju Ukrajine vojno. Zbog toga su preduzete druge mere kako bi se ona ekonomski oslabila. Većina zemalja je uvela veoma oštre sankcije Rusiji. Tako su i gaming kompanije pokušale da utiču na Rusiju uvođeći sankcije tako što će zabraniti prodaju njihovih igara na tom prostoru.


Sankcije drugih zemalja su imale i te kako koristi jer je ruska rublja izgubila vrednosti. Samim tim, Rusija na to mora da reaguje na različite načine, u zavisnosti od industrije. Što se tiče odgovora na polju tehnologije i gaminga, smislili su način da zaobiđu sankcije. Ruska vlada je dozvolila svojim državljanima da slobodno skidaju igre sa piratskih sajtova.


Kako prenosi IGN, ruska vlada je dodatno olakšala građanima posao jer je deblokirala dosta torrent sajtova. Ruski građani će moći da besplatno skidaju filmove, igre i TV emisije bez potrebe da se plaše bilo kakve pravne posledice.


Pitanje je koliko će ovakav potez imati efekta jer je već poznato da je prostor Rusije sklon skidanju igara piratskih stranica. Kako god bilo, sada to svi oni mogu raditi bez i trunke straha da će biti kažnjeni za to novčano. Pošto je većina velikih kompanija blokirala prodaju tu, ovo će biti i jedini način da Rusi igraju nove igre.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Nenad Divljakovic

Novinar

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.