Prijavi se

Registruj se

Silent Hill se vraća na velika vrata sa čak tri igre

Višestruki Silent Hill projekti su trenutno u razvoju u studijima širom svijeta, rekli su izvori, i mogli bi da uključuju remake, puni nastavak i epizodne serije fokusirane na priču.

Prošle nedjelje pojavila se kolekcija konceptualnih slika koje su procurile da bi potvrdile da je novi Silent Hill u razvoju ili je bio u razvoju. Ovo je usljedilo nakon glasina od prošlog februara, u kojoj smo izvjestili da Konami planira da oživi seriju horor igara koja dugo miruje.

Sada se pojavljuju detalji o tome kako bi neki od tih projekata mogli da izgledaju. Kao što su prvi spomenuli influencer NateTheHate i novinar Jeff Grub, jedan od naslova u razvoju mogao bi biti remake omiljenog serijala Silent Hill 2 iz 2001. godine.

Ovo se poklapa sa ranijim glasinama. Tvrdi se da će remake sadržati prerađeni AI, animacije, zagonetke i nekoliko novih završetaka.

Studio Medium je stalno povezan sa franšizom Silent Hill tokom proteklih 18 mjeseci. Prošle godine je poljski programer najavio „sporazum o strateškoj saradnji“ sa Konamijem, nekoliko mjeseci nakon što je Blooberov izvršni direktor izjavio da radi na postojećem horor IP-u „veoma poznatog izdavača igara“.

Ostale glasine uključuju nagovještaje o epizodnom formatu priča iz Silent Hill svijeta, kao i potpuno novi Silent Hill naslov za kojim fanovi već godinama žude. Nažalost ovo su samo glasine i nema potvrde u ovom momentu da li je riječ o istini.

Kompozitor Silent Hill-a Akira Jamaoka čak je radio na Blooberovom naslovu The Medium iz 2021. i tizovao je svoj sljedeći projekat igre rekavši da je to „onaj za koji ste se nadali da ćete čuti“.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.