Prijavi se

Registruj se

Sony nije zabrinut zbog pada pretplatnika PS Plusa

Sony je rekao da nije zabrinut zbog nedavnog pada broja PlayStation Plus pretplatnika i tvrdi da ima „velika očekivanja“ za predstojeću rekonstrukciju planiranu za ljeto.

U finansijskim rezultatima kompanije za fiskalnu 2021. godinu, Sony je prijavio ukupan broj pretplatnika PS Plus od 47,4 miliona tokom marta 2022, što je za 0,6 miliona manje u odnosu na prethodni kvartal (decembar 2021.) i za 0,2 miliona na godišnjem nivou.

Čini se da ovo predstavlja tek drugi put u osam godina da je broj pretplatnika na PlayStation Plus opao između kvartala, pri čemu je prvi pad takođe zabilježen tokom finansijske godine kompanije 2021, u prvom kvartalu.

Sony je također zabilježio blagi pad mjesečno aktivnih korisnika u martu 2022. na 106 miliona, što je za 5 miliona manje u odnosu na prethodni kvartal i 3 miliona na godišnjem nivou.

Sony kaže da su njegovi mjesečni aktivni korisnici procjenjeni na ukupan broj jedinstvenih naloga koji su igrali igrice ili koristili usluge na PlayStation Network-u tokom posljednjeg mjeseca kvartala.

Razlog za nedostatak zabrinutosti proizilazi iz toga što se uskoro približava pokretanje osvježenog Playstation Plus servisa, sa podijeljenim stepenima pretplate i pojačanom ponudom igara, uz ostale pogodnsti. Za ovo se vjeruje da će pojačati priliv Playstation igrača.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.