Prijavi se

Registruj se

Square Enix želi da kreira NFT fokurisane na priču

Square Enix planira da kreira NFT-ove „fokusirane na priču“.

Prema izveštaju sa sastanka akcionara za 2022. godinu, kompanija planira da nastavi da integriše tehnologiju blockhaina razvoj igara.

Kao što je otkriveno u izveštaju, srednjoročni ciljevi kompanije uključuju „razvoj blockchain igara i proizvoda za zabavu“.

Međutim, kada je razgovarao o tome kako će blockchain uticati na najveće franšize kompanije, predsjednik Square Enix-a Josuke Matsuda je rekao: „Još je prerano razmišljati o pravljenju blockchain igara iz Dragon Quest i Final Fantasy franšiza.

Square Enix je nedavno predao Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal i katalog IP adresa uključujući Tomb Raider, Deus Ex, Thief i Legacy of Kain za 300 miliona dolara Embracer grupi.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.