Prijavi se

Registruj se

STREET FIGHTER 6 LOGO JE KOPIRAN, TVRDE EKSPERTI

Da li i vama logo za novi Street Fighter izgleda poznato?

Najava za Street Fighter-a 6 se desila ove sedmice, s kratkim teaser trailerom koji nije pokazao gotovo ništa i nikakve druge informacije osim logotipa nemamo.

Čim je trailer prikaza, mnogi fanovi su prokomentarisali da je logo Street Fighter 6 izgledao jeftino i nedovoljno dizajnirano, a mnogi su se žalili da se ne poklapa sa onima iz prethodnih igara – uključujući i to da franšiza obično koristi rimske brojeve. Čini se da možda ne shvataju koliko je zapravo izgleda jeftino, jer Aurich Lawson, kreativni direktor web stranice Ars Technica, tvrdi da je logo samo malo izmijenjena verzija generičke slike Adobe Stock.

Slika o kojoj je riječ košta samo 79,99 dolara (59 funti), a Lawson pretpostavlja da je Capcom sigurno ‘tražio ‘SF’ na web stranici s logotipom i zaoblionekoliko uglova i dodao 6′. Čini se malo vjerojatnim da bi itko u Capcomu bio toliko lijen, za tako važan dio marketinga igre, i da je sličnost samo slučajna s obzirom na tako neinspiriran dizajn.

Međutim, Capcom ima historiju korištenja postojećih slika za logotipe, jer ih je tužio vlasnik autorskih prava za kolekciju fotografija i tekstura, koje je Capcom koristio ne tražeći, između ostalog, logo za Resident Evil 4. Pomislili biste da bi ih to iskustvo odbilo da učine nešto slično, ali, pa… evo ih. Ovog puta nema ništa protivzakonito, ali ako je istina, to je nevjerovatno lijeno i nemaštovito.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.