Prijavi se

Registruj se

Sukreatoru Halo serijala ne paše TV Serija

Bungie veteran Marcus Lehto rekao je da ne mrzi seriju, već da je ista vrlo različita od igara.

Obzirom da se na našim prostorima ne može nabaviti Paramount+ pretplata nismo bili u mogućnosti gledati Halo seriju. Međutim, bivši Halo art director Marcus Lehto je pogledao par epizoda i nije ga stid podijeliti svoja mišljenja na Twitteru.

Lehto je član Bungie-a od ranih dana, počevši suradnju sa firmom na grafičkom radu za Myth: The Fallen Lords prije nego je dobio poziciju art directora na Halo: Combat Evolved, Halo 2 i Halo 3. Zatim je služio kao creative director na Halo: Reach, posljednjoj Halo igri koju je napravio Bungie, prije nego je napustio studio u 2012. godini.

Čitavo iskustvo donijelo mu je pravo da izjasni svoje mišljenje o Halo tv seriji, koje je iznio putem Twittera. “Još prolazim kroz seriju, trenutno imam miks emocija i mišljenja!” napisao je prošli tjedan. Međutim, proteklih par dana njegovo mišljenje se promijenilo. “Nisam siguran odakle dolazi inspiracija za seriju,” tweetao je tokom razgovora sa pratiteljima. “Ovo nije Halo koji sam ja napravio.”

Možda zvuči grubo, no Lehto je kasnije razjasnio da nije implicirao kritiku na seriju nego samo promijene koje su napravljene. “Ovo je drugačiji Halo od onog koji sam pomogao napraviti – kao da je totalno drugi svijet.” Zatim je nadodao: “Svidjele su mi se neke scene sa borbom. Odlična akcija i fantastični VFX. Pogotovo su mi se svidjeli efekti plasme u prvoj epizodi.”

Nije teško shvatiti njegovu perspektivu. Lehto je jedna od originalnih vodećih osoba koje su zaslužne za kreaciju Halo igre i za očekivati je da će biti duboko povezani sa istom. No Lehto također jako dugo izbiva iz Halo serijala – zapamtite, Halo: Reach je izašao 2010. godine. Stvari su se promijenile od onda, i pošteno je reći da je ovo cool, ali to nije moj Halo.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Luka Blažević

Urednik

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.