Prijavi se

Registruj se

Tencent Games postao većinski akcionar u Tequila Works-u

Kineska kompanija Tencent nastavlja da širi svoje poslovanje u gaming industriji.

Španski Tequila Works, poznat po igrama The Sexy Brutale i Rime, je jučer objavio da je Tencent Games njihov novi većinski investitor.

Studio trenutno radi na igri Song of Nunu: A League of Legends Story, i ovo je vjerovatno najveći razlog zašto je Tencent odlučio da investira. Prethodne igre developera jesu bile interesantne, ali ni jedan naslov nije ostavio veći trag u industriji, tako da nije baš očigledno zašto Tencent ulaže u studio ove kategorije.

Predstavnici Tencent-a kažu da ih je privukla kreativnost i pažnja na detaljima Tequila Works-a, a CEO studija Raul Rubin kaže da studio planira da ”uzdigne na viši nivo” njihove originalne IP-jeve po kojima su postali poznati.

Ukoliko ste slušali naš podcast o kompaniji Tencent upoznati se sa njihovim radom, te studijima koje posjeduju. Volio bih da napomenem da Tencent stoji iza studija koji je radio na Babylon’s Fall igri koja je izašla prije nekoliko dana i doživjela pravi debakl zbog količine mikrotransakcija.

S obzirom da Tencent sve više i više studija okuplja oko sebe, postavlja se pitanje: Da li mikrotranskacije budućnost gaminga?

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.