Prijavi se

Registruj se

The Witcher 4 ušao u fazu pre-produkcije

„Faza istraživanja“ za The Witcher 4 je završena, što znači da je tim u CD Projekt Red spreman da započne razvoj, čime je rad ušao u fazu pre-produkcije.

Obraćajući se investitorima na finansijskom brifingu za prvi kvartal fiskalne 2022. godine, Adam Kicinski, izvršni direktor CD Projekt grupe, rekao je da je kompanija “željna” da se vrati franšizi.

„Veoma smo željni da ponovo posjetimo univerzum koji je u tolikoj mjeri oblikovao našu historiju“, rekao je Kičinski.

„Nedavno smo završili fazu istraživanja za prvu igru u novoj sagi The Witcher franšize, što znači da će od sada dalji razvojni troškovi biti kapitalizovani u našem bilansu stanja.

U martu 2022., CD Projekt Red je najavio početak dugoročnog strateškog partnerstva sa Epic Games. Partnerstvo će vidjeti buduće CDPR igre razvijene pomoću Unreal Engine 5. Studio je u to vrijeme najavio i da radi na daljim dodacima serijala The Witcher.

Naravno, čekanje na The Witcher 4 će potrajati, ali ćemo u međuvremenu imati next-gen verziju prethodne igre.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.