Prijavi se

Registruj se

TWITCH NASTOJI POMOĆI STREAMERIMA DA OSTVARE PRIHODE SA NOVIM SISTEMOM MONETIZACIJE

Twitch želi da streamerima omogući da prikazuju oglase u zamjenu za paušalnu cijenu.

Twitch je pokrenuo novi program kako bi pomogao kreatorima da ostvare prihod od oglasa. Inicijativa – nazvana Ads Incentive Program, ili AIP – daje odabranim partnerima priliku da strimuju određeni broj sati dok istovremeno prikazuju oglase po fiksnoj novčanoj stopi.

Koristeći Ads Manager kontrolnu ploču, oni koji su uključeni u program imat će opciju da prihvate poticajne ponude.

Primjer ponude bi, na primjer, bio streamanje 40 sati tokom mjeseca i prikazivanje dva minuta reklama po satu u zamjenu za isplatu od 100 USD. Nakon što prihvate ponudu, korisnici će biti prihvaćeni da strimuju u skladu sa njenim uslovima, iako se i dalje mogu odustati u bilo kom trenutku i primiti proporcionalnu uplatu za sate koje su već strimovane.

Krajem mjeseca streameri mogu naplatiti svoje uplate iz poticaja. U najavi programa, Twitch je rekao da će pomoći streamerima da zarade pouzdan i predvidljiv prihod i omogućiti im da se fokusiraju na kreiranje sadržaja bez ometanja.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.