Prijavi se

Registruj se

U Japanu se Xbox bolje prodaje od PlayStation konzola

Xbox Series S se prodao u više primjeraka nego PlayStation 5 u Japanu prošle nedjelje.

Prema podacima o prodaji koje je objavio Famitsu, Xbox Series S samostalno (ne uključujući seriju X) prodao je 6.120 jedinica, dok je PS5 i PS5 digitalno izdanje prodato zajedno 2.693 jedinice.

Ova prekretnica je značajna zbog čuvene meke prodaje porodice Xbox kroz geaneracije u Japanu.

Prema nedavnom izveštaju, od februara, samo 2,3 miliona Xbox konzola je prodato u Japanu u svim generacijama od kada je originalna konzola stigla u zemlju prije 20 godina.

Ogromna većina njih bila je prodaja Xbox 360, kojih je bilo 1.616.128.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.