Prijavi se

Registruj se

VALVE VEĆ PLANIRA STEAM DECK 2!

Većina nas još nije uživo videla Steam Deck, a Valve već planira nastavak kako je izjavio Gabe Newell.


Verujem da znate šta je Steam Deck, ali ukratko ću reći za one koji ne znaju. Steam Deck je ručna konzola, koja u stvari nije konzola već računar koji razvija kompanija Valve. U razgovoru za EDGE Magazine, Gabe je pričao o tome kako je kompanija bila iznenađena što se najskuplja verzija Steam Decka pokazala kao i najpopularnija.


„Zato uvek volimo da nešto nabavimo i pošaljemo. Zato što mnogo naučimo iz toga, a to nam pomaže da uokvirimo naše razmišljanje za Deck 2. Oni u suštini govore ‘Želeli bismo još skuplju verziju ovoga’ u smislu konjskih snaga ili bilo čega drugog“.


Iz ovoga možemo zaključiti da Valve već u planu ima dugu budućnost za Steam Deck koji vide kao trajni dodatak PC igrama. Najzanimljivije je što se čini kako su ti planovi povezani sa VR tehnologijom.


Problem sa VR idejom je fizički nezgodan hardver. Metin Quest je najpopularniji VR uređaj, a on je u obliku headseta. Da li to znači da Valve planira Steam Deck koji se integriše u VR headsete? Ne znam, ali ne zvuči nemoguće. Ta ideja je sama po sebi dobra jer bi se smanjili troškovi ulaganja u VR tehnologiju, samim tim bi postala pristupačnija za veći broj ljudi, a i praktičnija.


Za sad ne znamo ništa sem toga. Još je rano za predviđanja.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Nenad Divljakovic

Novinar

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.