Prijavi se

Registruj se

Vrijednost Netflixa pala za 50 milijardi dolara za manje od 24 sata

Netflix krivi korisnike za svoj nedavni gubitak prihoda!

Prije nekoliko dana smo pisali o tome kako je Netflix imao loš prvi kvartal i da je izgubio 200.000 pretplatnika što je največi gubitak posljednjih 10 godina. Upravo zbog pada broja pretplatnika, Netflix želi pojača mjere kako bi spriječio svoje korisnike da dijele račune sa drugim ljudima. Također, Netflix želi da uvede reklame!

Upravo te najave su navele ljude da otkažu svoje pretplate. Kako prenosi Comic Book, Netflix je u srijedu (20. aprila) zabilježio rekordne gubitke od 54 milijarde dolara – jedan od najvećih prijavljenih gubitaka u historiji tržišta.

Izvršni direktor Reed Hasting je kazao: “Znam da je to razočaravajuće za investitore, i to je sigurno, ali interno, mi smo zaista spremni, i ovo je naš trenutak da zablistamo. Mi smo super fokusirani na postizanje tih ciljeva.”

Netflix nastavlja kriviti svoje korisnike za finansijske gubitke i navodi da će rješavanje problema biti ključ za povratak na vrh.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.