Prijavi se

Registruj se

Xbox će prikazivati reklame unutar besplatnih igara

Ako ste ikada igrali igre na mobilnim uređaji, znat ćete koliko reklame mogu biti naporne.

Doduše, reklame su ključne u podržavanju finansiranja određenih besplatnih naslova, ali ne može se poreći da je kao igrač izuzetno neugodno slučajno kliknuti na oglas ili čekati da se završi.

Do sada je igranje na konzolama uglavnom bilo naše sigurno utočište bez oglasa – idilična utopija u kojoj svi možemo igrati satima bez oglasa. Pripremite se dobri ljudi, to bi sve moglo uskoro da se završi.

Prema izvještaju Business Insidera, Microsoft trenutno radi na oglasnoj mreži koja bi u suštini donijela reklame za besplatne Xbox igre. Na novom projektu se radi u saradnji sa reklamnim agencijama i ad tech kompanijama, a lansiranje bi moglo doći već u julu zbog planiranog uvođenja u trećem kvartalu.

Planovi za ažuriranu oglasnu mrežu su navodno bili u izradi u Microsoftu i Xboxu već nekoliko godina, a veliki niz besplatnih igara na Xbox Series X/S 2020. ubrzava ove planove. Izvori su za Business Insider rekli da će oglasi biti uključeni kao “na primjer, digitalno prikazani bilbordi u igrici trkaćih automobila”.

Zaista se nadamo da će Microsoft još jednom razmisliti o ovoj odluci.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.