Prijavi se

Registruj se

Xbox se prošle nedjelje bolje prodavao nego Playstation u Japanu

Xbox je još jednom nadmašio PlayStation u Japanu prošle nedjelje, podvig koji je takođe ostvario prošlog mjeseca.

Prema podacima o prodaji koje je objavio Famitsu, Xbox Series X prodala je 3.272 primjerka, dok je Xbox Series S prodala 3.423 primjeraka.

Ovo je više nego dvostruko više od PlayStation 5, koji je prodao 2.371 standardnu konzolu i 664 samo digitalne konzole.

Međutim, umjesto da sugerišu da je Xbox konzola dominantna u regionu, brojke jednostavno pokazuju kontinuirani efekat koji nedostatak zaliha ima na fluktuacije prodaje.

Poređenja radi, prošle nedjelje je PS5 prodao 12.440 jedinica, dok su kombinovane konzole Xbox serije prodale 6.242 jedinice.

Ovonedjeljno dostignuće Xbox takođe malo utiče na ukupnu sliku prodaje u Japanu. Do danas je prodato 1,69 miliona PlayStation 5 konzola, dok je prodato 232.000 konzola Xbox serije.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.