Prijavi se

Registruj se

Zahvaljujući War Thunderu procurile povjerljive tajne kineske vojske

Obično se ulažu milioni i milioni dolara kako bi se saznala barem neka od tajni koje neprijatelj ima u pogledu vojne snage i sličnog.

U slučaju kineske vojske i njenih strogo povjerljivih informacija nije bili potrebno mnogo, pošto je jedan igrač War Thunder-a objavio vojne tajne na zvaničnom forumu, u pokušaju da poboljša igru i učini je realnijom.

Kako je izvijestio novinar UK Defence Journal, neko ko tvrdi da je član posade glavnog borbenog tenka otišao je na zvanični forum War Thunder-a i podijelio povjerljiva vojna dokumenta o mecima koje je ispalio kineski tenk pored slike dotične granate. Očigledno je to učinjeno u pokušaju da se developeri natjeraju da prilagode neke statistike u igri.

Objava je od tada uklonjena, ali se i dalje dijeli na društvenim mrežama, a korisnici prevode dokumente i na engleski.

Nije iznenađujuće da je dotičnom korisniku zabranjen pristup forumu, a Gaijin je objavio izjavu za Kotaku koja glasi:

„Naši community menadžeri su odmah zabranili korisnika i izbrisali njegovu objavu, pošto su informacije o ovoj posebnoj ljusci još uvijek povjerljive u Kini. Objavljivanje povjerljivih informacija o bilo kom vozilu bilo koje nacije na War Thunder forumima je jasno zabranjeno, a programeri igara ih nikada ne koriste u svom radu.”

„Iako razumijemo da naši igrači žele da igra bude što realnija, ljubazno ih molimo da ne rade ništa protivzakonito i da ne ugroze svoju bezbijednost, kao i bezbijednost članova našeg tima“, nastavili su oni. „Developeri iza igre daju sve od sebe da istraže informacije o vozilima koristeći legalno dostupne alate, a ovakvi skandali očigledno nisu korisni za naše napore.“

Ovo je do sada treći slučaj da se vojne tajne dijele na forumima War Thunder-a u posljednjih 12 mjeseci.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.