napisao Nenad Divljakovic -
VIJESTI Zanimljivosti

Mislili ste da ste poslednji put čuli reč akvizicija u 2022.? Prešli ste se.


U zadnje dve godine smo i previše puta čuli za akvizicije. U 2022. se trend nastavlja jako i verujem da svi znate za Muskovu akviziciju Twittera za 44 milijarde dolara. Jednostavno je postala realnost da velike kompanije kupuju manje studije te tako imamo i Sonyjevu kupovinu Bungiea ili Microsoftovu kupovinu Activision Blizzarda.


Najnoviji izdavač koji želi da proda nešto je Warner Bros. Interactive Entertainment poznat i kao WB Games. Kompanija ima više programera pomoćnika koji su objavili igre poput Hogwarts Legacy, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga i Batman: Arkham Knight.


Imran Khan je na Twitteru objavio kako je čuo od nekih izvora kako Warner planira da proda te studije. Na Twitteru je napisao:


“Nisam mogao da dobijem dovoljne potvrde da bih zaista napisao post o tome, ali čuo sam čavrljanje ove nedelje o tome da WB Discovery prodaje njihove studije za razvoj igara unaokolo.”


Potvrdio je i kako su zainteresovane strane EA, Take-Two, Microsoft, Sony, Tencent, Netease i PUBG Corp. Navodno žele da prodaju studije i licenciraju IP-eve.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar