napisao Nenad Divljakovic -
VIDEO videoigre

Mislim da sada i ptičice na grani znaju za Microsoftovoj kupovini Activision Blizzarda za oko 69 milijardi dolara.


Ako ste malo stariji čitalac, verovatno znate da ulaganja mogu biti vrlo stresna ako ne zažive jer ste tako izgubili novac. Onda samo zamislite kako se oseća izvršni direktor Microsoft Gaminga Phil Spencer. Namerno kažem oseća, jer kupovina Microsofta još nije gotova i detaljno se ispituje zbog mogućeg monopolizma. U razgovoru sa Axiosom, on je malo pričao o svojim mislima oko cele stvari i o tome kakvi su zadaci na horizontu za kompaniju dok napreduju sa dogovorom.


Njegova glavna zabrinutost je okruženje sa još plus 1000 zaposlenih koji se će pridružiti kada akvizicija krene, a on kaže da oseća odgovornost da im obezbedi „dugoročno mesto gde mogu da rade svoj najbolji posao u podržanom način.” Rekao je: “To je nešto mnogo više od svega što sam ikada uradio. Ne znam da li sam opremljen da to uradim, a odgovornost za to definitivno pada.”


Ovo je velika akvizicija, ali Spencer se ne oseća kao da će to promeniti uticaj Microsofta na gaming. Rekao je: „Ne osećam se kao da smo u poziciji, pod pretpostavkom da se ovaj posao zaključi, da počnemo da jedinstveno, sami, oblikujemo politike oko video igara. Želim da se zalažem za stvari koje čine timove boljim, a ljudi se osećaju bezbedno. Mislim da smo bili u javnosti o tim stvarima, ali ja bih odbacio da smo u nekoj vrsti nesputane hiper pozicije moći. Ne verujem u to.”


Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar