napisao Luka Blažević -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Skyrim je ušao u svoju desetu godinu i većina fanova je žedna za novim nastavkom, no pitanje je zašto Elder Scrollsu 6 treba toliko dugo vremena?

Postoje dvije velike franšize za koje fanovi nisu sigurni kada bi mogle izaći. To su Grand Theft Auto i The Elder Scrolls. Iako su posljednji nastavci ovih serijala već jako dugo među nama, još uvijek nemamo puno informacija gdje su zapeli nastavci. Dok Bethesda nastavlja sa radom na Starfield igri, razumljivo je zašto je nastavak jednog od najomiljenijih serijala još uvijek daleko od završetka, no izgleda da ćemo čekati još neko vrijeme za bilo kakve informacije.

Prema zadnjim izvorima, koji nisu potvrđeni od strane Bethesde, izgleda da je Elder Scrolls 6 još uvijek u pre-produkciji. To bi značilo da ćemo čekati još par godina prije nego igra izađe. Zajedno sa izvorima, pojavio se i tweet u kojem je korisnik prikvačio screenshot oglasa u kojem Bethesda traži novog kandidata. Međutim, screenshot ne pokazuje nikakav dokaz da je TES6 još uvijek u pre-produkciji, tako da sve informacije uzmite sa zdravom dozom skepticizma. Sve što je u ovom trenutku konkretno je da igra najvjerojatnije neće izaći u skorije vrijeme. No mora postojati razlog zašto nemamo apsolutno nikakvih informacija do sada.

SVE UKAZUJE NA DUGOVJEČNOST

Bethesda je izjavila da bi željeli da TES6 ima dugovječni život na policama, stoga kompanija ima planove nastaviti sa produktima koji uspješno prolaze test vremena i koje će ljudi igrati dugi niz godina. Ovo, zajedno sa radom na Starfield igri izgleda kao glavni dokaz zašto Bethesda nije odmah skočila u produkciju novog Elder Scrolls naslova. Možda zvuči cinično, no činjenica je da je krajem prošle godine stigao Aniversary Edition za Skyrim, postoji još života u petom nastavku serijala. Očito je da, uz rad na drugom projektu, Skyrim još uvijek može biti izvor zarade za kompaniju i nakon deset godina postojanja.

Sve ovo ne zaustavlja fanove od spekuliranja. Kako to već ide sa svim intelektualnim vlasništvom koje nema službene informacije, nakon nekog vremena fanovi će sami izvući svoje zaključke i napraviti će priču koja njima najviše paše. Postoji već brdo fan teorija, od toga gdje će biti mjesto radnje do toga da je sljedeći naslov možda prequel. Kako sada stvari stoje, nemamo novih informacija (ili ikakvih) od Bethesde, stoga ovaj komad informacije mnogi ne shvaćaju ozbiljno.

Podijeli sa prijateljima:

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Nema Komentara

Ostavi komentar